Vraag direct lichtadvies aan info@barco.nl Tel: 0591 - 65 90 79
6 okt

Open armaturen

open-armaturen-lampen
Vroeger kenden we alleen gesloten armaturen, bijvoorbeeld een opzetarmatuur bij een lantaarnpaal of een lampenkap voor in huis. Tegenwoordig worden er ook steeds meer open armaturen in het interieur toegepast. Het geeft een open effect en met de LED lichtbronnen van nu kan nog steeds een sfeervol licht in huis worden gecreëerd.

Armatuur betekenis

Een lamp bestaat uit een armatuur en een lichtbron. De armatuur is de draagconstructie met lamphouder voor één of meerdere lichtbronnen van een lamp. Armatuur is afgeleid van het Latijnse woord armatura wat uitrusting of bewapening betekent. De bedoeling van een armatuur is dat er geen verblinding optreedt bij de waarneming van voorwerpen. 
De tl-armatuur is over het algemeen het meest bekend. Dit is de witte ‘balk’ die de tl-buis of tl-buizen draagt. Ook bij de tl-lamp is er dus een armatuur en een lichtbron.

Armatuur LED
Bij een felle lichtbron is een open armatuur natuurlijk niet verstandig, dan kan er wel verblinding optreden. Daarom worden er bij open armaturen vaak stijlvolle LED lichtbronnen gebruikt. Een goed voorbeeld zijn de zogenaamde Edison lampen. Deze lichtbronnen hebben een gloeidraad of filament dat goed zichtbaar is, waardoor deze zeer geschikt voor een open armatuur zijn. Vaak zijn deze lichtbronnen ook nog dimbaar, waardoor in huis de juiste sfeer gecreëerd kan worden.
De LED lichtbronnen zijn in diverse kleuren, vormen en maten verkrijgbaar. Een aantal mooie LED lichtbronnen: 
D verlichting is ook nog duurzaam; de lichtbronnen gaan tot wel 20x langer mee dan normale gloeilampen en kunnen tot wel 85% energie besparen.

Eyecatcher boven de eettafel

Open armaturen zijn in diverse soorten en stijlen verkrijgbaar. Ga voor een eyecatcher boven de kloostertafel of voor een subtiele sfeerlamp in de stalen kast. Met open armaturen kan het allemaal. Hier een aantal gave suggesties voor open armaturen hanglampen voor boven de eettafel: 
Met deze open armaturen hanglampen kan een eetkamer landelijk, stoer, industrieel, strak en/of modern worden gemaakt. Wilt u nog meer hanglampen bekijken? Kijk dan eens bij ons assortiment hanglampen.