Vraag direct lichtadvies aan info@barco.nl Tel: 0591 - 65 90 79
6 okt

Trends in LED Lichtbronnen

trends-ledlampen
Led lampen, en daarmee LED lichtbronnen, bestaan nu al een aantal decennia. De verwachting is dat binnen een aantal jaar andere type lampen zoals halogeen helemaal zullen verdwijnen.
Steeds vaker zien we in de interieurtrends van verlichting losse lichtbronnen aan een pendule, bijvoorbeeld een enkele lamp om een statement te maken of bont gebundeld boven de eettafel. We hebben het hier dan over de zogenaamde Edison lampen waarbij het gloeidraad of filament duidelijk zichtbaar is. Deze verlichting past in vrijwel ieder interieur, zoals modern, industrieel, klassiek of design.
Daarnaast zijn deze LED lampen niet alleen een lust voor het oog maar ook nog eens goed voor de portemonnee én het milieu! De lichtbronnen gaan tot wel 20x langer mee en kunnen zelfs zorgen voor een energiebesparing tot wel 85% ten opzichte van de traditionele gloeilamp van vroeger!

Sfeervol licht

LED verlichting is allang niet meer de kille verlichting wat het jaren geleden was. Door de variëteit van kleurtemperaturen zijn er LED lampen beschikbaar van extra warm wit, aangeduid met 2.700 Kelvin of minder, tot uiterlijk koel wit licht, doorgaans aangeduid met 8.00 Kelvin of hoger. 
Doordat er nu dus meer warme LED verlichting te koop is krijgt elke ruimte de juiste sfeer. Warm licht maakt een ruimte knusser en behaaglijk, uitstekend om te gebruiken in de slaapkamer of woonkamer. Wit licht daarentegen kan voor de gewenste lichtopbrengst zorgen, bijvoorbeeld tijdens het lezen van een boek. En bijkomend voordeel; veel LED lichtbronnen zijn dimbaar waardoor de sfeer in een ruimte handmatig aangepast kan worden.

Betaalbaar en duurzaam

LED verlichting is voor iedereen betaalbaar geworden. Voorheen was de techniek voor het maken van deze lampen nog vrij nieuw waardoor de kostprijs van een enkele LED lamp vrij hoog was. Een LED lamp van 4 WATT is bij ons al te koop voor slechts € 7,50! En doordat de techniek nu goed is doorontwikkeld gaan de lampen ook vele malen langer mee. Een fijne bijdrage aan een duurzamer milieu.

Onze GOUD serie
Wie de interieurprogramma’s en styling bladen er op na houdt, ziet dat de kleur en materiaalsoort goud veelvuldig gebruikt wordt. Goud in bijzettafels of accessoires zoals kandelaars maar ook onmisbaar in verlichting. Naast goudkleurige armaturen hebben wij zelfs lichtbronnen in ons assortiment die inspelen op deze trend. Enkele LED lichtbronnen in onze collectie GOUD;
Bent u benieuwd naar meer van onze LED lichtbronnen? Kijk dan eens bij ons assortiment LED lichtbronnen.