Barco

tiffany lampen (8 producten)

€ 229,50
Artikelnr: 41604
Tafellamp tiffany veel kleur
Tafellamp tiffany veel kleur
€ 229,50
Artikelnr: 41596
Tafellamp tiffany veel kleur
Tafellamp tiffany veel kleur
€ 229,50
Artikelnr: 41597
Tafellamp tiffany veel kleur
Tafellamp tiffany veel kleur
€ 169,50
Artikelnr: 34045
Tafellamp tiffany veel kleur
Tafellamp tiffany veel kleur
€ 179,50
Artikelnr: 33877
Plafondlamp tiffany creme
Plafondlamp tiffany creme
€ 239,50
Artikelnr: 33876
Hanglamp tiffany veel kleur 45cm
Hanglamp tiffany veel kleur 45cm
€ 179,50
Artikelnr: 41602
Hanglamp tiffany veel kleur 41cm
Hanglamp tiffany veel kleur 41cm
€ 169,50
Artikelnr: 41598
Hanglamp tiffany veel kleur 41cm
Hanglamp tiffany veel kleur 41cm

Tiffany lampen online kopen

Wij hebben een prachtige selectie Tiffany lampen in ons assortiment, waaronder Tiffany tafellampen en Tiffany plafondlampen in diverse soorten en maten. In verschillende kleuren en tinten is er voor iedereen wel een geschikte Tiffany lamp te vinden. Deze lampen geven een warm licht door de glas-in-lood lampenkapjes en zijn al meer dan een eeuw heel populair, je ziet ze dan ook in veel interieurs!

Tiffany tafellamp met bronzen voet

Deze Tiffanylamp heeft een bronzen voet en is in totaal 38 cm hoog en hierdoor bijzonder geschikt als tafellamp. Tiffany lampen passen perfect in een klassiek of vintage interieur. Maar ook in een modern of landelijk interieur voelen zullen deze lampen niet misstaan.
Door het warm gekleurde glas-in-lood lampenkampje in de bekende Tiffany stijl verspreidt deze tafellamp een prachtig sfeervol licht. Dit tafellampje geeft een prachtige accentverlichting in uw huis. Daarnaast is deze lamp eventueel te dimmen met een gloeilampdimmer en wordt verlicht door een E14 gloeilamp van 40 watt, ook geschikt voor een energiezuinige lamp. Verkrijgbaar in twee uitvoeringen.

Bekijk deze lamp

Taffellamp Tiffany met veel kleurig glas-in-lood lampenkapje

U kunt deze Tiffanylamp ook in onze winkel bekijken. De vele kleuren geven dit lampje een speels uiterlijk. De hoogte van deze Tiffanylamp is 47 cm en het lampenkapje heeft een diameter van 31 cm. Voorzien van een prachtige bronzen voet is dit lampje een juweeltje op tafel, u zult hier veel plezier aan beleven! Geschikt voor een E14 gloeilamp, maximaal 40 watt.

Bekijk deze lamp

Tiffany LED plafondlampen, sfeervol én energiezuinig

Deze crèmekleurige plafondlamp in Tiffany stijl geeft een sfeervol effect door het warme glas-in-lood licht in zachte tinten. Met zijn bescheiden diameter van 43 cm en een hoogte van 25 cm past hij prachtig subtiel op ieder plafond in diverse ruimtes. Geschikt voor E14 LED lampen en eventueel dimbaar met een gloeilampdimmer.
Wij hebben ook een iets kleinere Tiffany plafondlamp met een wat klassiekere uitstraling in ons assortiment, de diameter van deze Tiffany lamp voor aan het plafond is 40 cm en de hoogte is 20 cm.
Deze plafondlamp geeft een warme oranje/gele verlichting, geschikt voor E14 LED lampen.

De geschiedenis van de Tiffany lampen

Louis Comfort Tiffany was een Amerikaanse glaskunstenaar, die beroemd is om zijn glas in lood lampen. Zijn lampen waren populair door het bijzondere gebrandschilderde glas wat hij gebruikte voor de productie in art-nouveau en art-deco stijl. Deze lampen zijn nu nog steeds vrij populair onder verzamelaars, de prijs van een zeldzame originele Tiffanylamp kan oplopen tot wel een miljoen dollar! Een gewild object op veilingen.
In 1894 vroeg L.C. Tiffany patent aan op zijn beroemde glas dat Favrile glass werd genoemd. Dit is een versmelting van normaal wit glas en helder antiek gekleurd glas. Dit type glas werd al eeuwen gebruikt in glas in lood ramen. Men heeft vroeger meerdere malen geprobeerd om deze twee typen glas samen te smelten, maar de resultaten waren slecht.
Totdat, na vele experimenten, de heer Tiffany erin is geslaagd het glas tot wel vijf verschillende kleuren te mengen en te laten samensmelten met een prachtig effect.
De Tiffanylamp is nog steeds populair maar tegenwoordig gelukkig eenvoudig beschikbaar voor iedereen, bij Barco Lichttotaal zowel online als in onze winkel in Emmen.

Meer informatie over de lampen

Wilt u meer informatie over ons assortiment? Heeft u vragen over de aanschaf van een Tiffany lamp of andere lampen?

U bent van harte welkom in onze winkel aan de Nijbracht 62 in Emmen, hier kunt u onze prachtige lampencollectie bewonderen.

Uiteraard mag bellen of mailen ook.
0591-659079